Aangrijpende documentaire over ernstig zieke ME-patiënten in Engeland

1 juni 2013, Aangrijpende documentaire over ernstig zieke ME-patiënten in Engeland

In 2011 zag de kort na het uitbrengen al bekroonde documentaire 'Voices from the Shadows' het licht. Hierin worden op indringende wijze de medische belevenissen van vier ernstig zieke Engelse ME-patiënten in beeld gebracht, waarvan er twee inmiddels zijn overleden.

Door nauw contact met de producers ervan, de moeder én de broer van een volledig bedlegerige patiënte, is de ME/cvs Vereniging het voorrecht gegund het Engelse script te vertalen. Daardoor is er ook een Nederlands ondertitelde versie beschikbaar.

U kunt deze bestellen door een verzoekje met uw naam en adres te sturen naar contact@me-cvsvereniging.nl  De video('s) wordt u dan zo spoedig mogelijk toegezonden, met een ingesloten factuur. De prijs bedraagt € 8,= per stuk, exclusief verzendkosten. Hieronder ziet u enkele fragmenten uit de film:

Dat deze beelden niet alleen in Engeland gemaakt kunnen worden, bewijst de op woensdag 29 mei 2013 door de EO uitgezonden aflevering van De Vijfde Dag, waarin onder andere een indrukwekkend beeld wordt gegeven van de Nederlandse ME-patiënte Ingeborg, die ook dag en nacht in het donker ligt en volledig  door haar ouders wordt verzorgd. Kijk hier...