Actie ErkenME

In 1969 - het jaar waarin ik geboren ben - heeft de Wereldgezondheidsorganisatie ME als een neurologische ziekte erkend. Maar 40 jaar later staan patiënten ook medisch gezien nog steeds alleen. En dat terwijl Myalgische Encefalomyelitis één van de meest invaliderende ziektes is, soms zelfs met de dood als gevolg.
40 jaar later!
Ik schrik ervan. En heb een droom.

12 mei 2009. Wereld ME-dag.
Artsen en keuringsartsen bevestigen inspanningsintolerantie als hét kenmerk van ME: je hebt na elke minimale inspanning een abnormale hersteltijd nodig. Bent daarna nog zieker en nog meer uitgeput dan je toch al was. En pijnklachten verergeren ook nog eens enorm.Journalisten die dit horen, verdiepen zich meteen in wetenschappelijke literatuurstudies en schrijven de waarheid objectief in de krant: er zijn meerdere lichamelijke afwijkingen gevonden.Betrokkenen die dit lezen, kijken én zien. Ook wat ze liever niet hadden gezien.
En zeggen unaniem: het is hoog tijd voor een sponsoractie!

Je zou kunnen denken: het is maar een droom.
En toch. Mijn lotgenoten en ik geloven er echt in!
Daarom hebben we een fietstocht georganiseerd en een bankrekeningnummer geopend.

• Datum fietstocht: 12 mei 2009.
  • Plaats: van Lexmond naar Den Haag waar een petitie wordt aangeboden.TEKEN DE PETITIE
  • Sponsordoel: biomedisch onderzoek (onderzoek naar lichamelijke oorzaken en gevolgen).
  • Bankrekeningnummer: 1116.72.694
  • Ten name van: Stichting ErkenME te Rijnsaterwoude.

Tijd waarin u geld kunt storten en zelf misschien ook actie kunt ondernemen: tot eind 2009.
Voor verdere informatie: www.erken-me.nl

Doet u/doe jij ook mee voor ME?
Het is nu of nu!
Opgeven voor de fietstocht kan via het contactformulier en natuurlijk het liefst gesponsord.

Namens ErkenME,
Christine van Reeuwijk