Naar de inhoud

ANBI Logo

Bedankbrief van Drs. Lipkin & Hornig

5 januari 2015,  Bedankbrief van Drs. Lipkin & Hornig – met bemoedigend nieuws over het Microbe Discovery Project

Op 30 juli 2014 lanceerden ME-gids en de ME/cvs Vereniging in een gezamenlijk bericht (http://www.me-gids.net/module-ME_CVS_docs-viewpub-tid-1-pid-1253.html en http://www.me-cvsvereniging.nl/kick-off-lipkin-studie-ons) de kick-off van de fondsenwerving in Nederland en België voor een belangrijk researchproject van de Amerikaanse onderzoekers Ian Lipkin en Mady Hornig, verbonden aan de Columbia Universiteit van New York. Het betrof een allesomvattend onderzoek naar het darmmicrobioom van ME/cvs-patiënten. Deze studie kan een doorbraak zijn in het vinden van triggers van ME/cvs en het aan de hand daarvan onderverdelen in subgroepen. Financiering door de Amerikaanse overheid bleek niet mogelijk.

Omdat er vanaf september 2014 geen nieuws meer vanuit onze Amerikaanse bron meer kwam over deze fondsenwerving, hebben wij er verder geen aandacht meer aan geschonken.

Niettemin willen wij u - en vooral degenen onder u die gedoneerd hebben aan dit project – een recente bedankbrief van Drs. Lipkin en Hornig niet onthouden. Lees verder...

Vertaling: ME-gids.net

-----

 

BijlageGrootte
Bedankbrief Lipkin en Hornig.pdf280.42 KB

Nieuwsarchief

vergeetmeniet-folderVrouw met laptopVrouw aan het waterVergeetmeniet2Student

vrijwilligers gevraagd

LeesME blok

LeesME tijdschriften