Bestuursleden gezocht

De ME/CVS VERENIGING is een zelforganisatie van en voor ME/CVS patiënten.

De zittende bestuursleden zijn patiënten, en/of familieleden van patiënten. Doelgroep zijn allen die lijden aan de neurologische ziekte Myalgische Encephalomyelitis, het Chronisch Vermoeidheids Syndroom en het Post Viraal Syndroom.

Onze kerntaken zijn belangenbehartiging en voorlichting, waarbij wij nog enige versterking kunnen gebruiken.

Wij zijn op zoek naar:

Bestuursleden m/v

die zelf patient, partner of familielid zijn en zich goed kunnen inleven in de positie en de leefwereld van chronisch zieke ME/CVS patiënten. Mensen die gemotiveerd zijn om een tastbare bijdrage te leveren aan de erkenning van het ziektebeeld en de vergroting van het welzijn van de patiënten.

Bent u bereid:

• om als kerntaak de belangenbehartiging van patiënten voor uw rekening te nemen
  • in samenspraak met collegabestuursleden voorlichting te geven mee te denken en een bijdrage te leveren aan beleidsvorming
  • om een aantal secretariële werkzaamheden te verrichten waaronder het opstellen van brieven en het behandelen van e-mails
  • van huis uit tenminste tweewekelijks mee te vergaderen via skype

Uw profiel:

• teamplayer en nauw betrokken bij de problematiek van ME/CVS patienten
  • bij voorkeur ervaring in bestuurs- en verenigingswerk
  • bij voorkeur minimaal HBO werk- en denknivo
  • interesse in de wetenschappelijke en beleidsmatige ontwikkelingen inzake het ziektebeeld.

Wat bieden wij:

• enthousiaste en ervaren collega’s die bereid zijn een belangrijk deel van hun tijd te reserveren voor de verbetering van de positie van ME/CVS patienten.
  • uitwisseling, informatie over en bijscholing in ME/CVS gerelateerde onderwerpen.
  • de mogelijkheid vrijwilligerswerk te doen, wat past bij uw fysieke belastbaarheid.
  • deeltaken te verrichten voor enkele uren per week.