Naar de inhoud

ANBI Logo

Chromosoomschade bij ME/cvs

5 maart 2014, Chromosoomschade bij ME/cvs

In een onderzoek van de National CFIDS Foundation werd schade ontdekt aan chromosomen bij met chronisch vermoeidheidsyndroom en myalgische encefalomyelitis gediagnosticeerde patiënten.

De National CFIDS Foundation (NCF) heeft zijn nieuwste onderzoekresultaten naar chromo-somenschade in een cohort van vijftien patiënten bekendgemaakt.

In de woorden van Gail Kansky, voorzitter van de NCF “hebben we het gevoel dat ons subsidiefonds voor Dr. Henry Heng echt een aantal grote verdiensten heeft opgeleverd dankzij het feit dat de monsters van door ons geselecteerde patiënten verschillende fundamentele chromosomenafwijkingen aantonen.”

Kansky: “Ik wil graag dat zowel artsen als patiënten beseffen dat deze resultaten erop wijzen dat deze invaliderende ziekte niet gefingeerd is, noch simpel vermoeidheid. Het zit zeker ook niet ‘allemaal tussen de oren’.

En schade aan chromosomen kan echt niet verholpen worden door graded exercise. Onze patiënten zijn erg ziek en heel erg bezorgd dat ze kanker zullen krijgen, en terecht”.  Lees verder ...

-----

 

 

 

BijlageGrootte
Chromosoomschade.pdf435.1 KB

Nieuwsarchief

vergeetmeniet-folderVrouw met laptopVrouw aan het waterVergeetmeniet2Student

vrijwilligers gevraagd

LeesME blok

LeesME tijdschriften