College 58 - Prof. Alan Light

24 mmart 2015, College 58

Na een winterstop vwb uitzendingen van colleges in het project Wetenschap voor Patiënten, waarin nieuwe colleges zijn opgenomen, vertaald en ondertiteld, kunnen wij met gepaste trots het eerste van een reeks van zeven colleges aankondigen van de Amerikaanse prof. Alan Light. Prof. Light is neurowetenschapper en als zodanig werkzaam op de afdelingen neurobiologie, anatomie en anaesthesie aan de Universiteit van Utah in Salt Lake City, waar ook de opnames zijn gemaakt.

In het eerste van zijn colleges, WvP-college 58 , stelt hij zich kort voor en spreekt hij over uitputting:
Daarbij behandelt hij de volgende onderwerpen:

uitputting en hoe valt die te meten?
verschil uitputting bij ME/cvs en bij andere ziektes
omgaan met uitputting bij ME/cvs
mate van inspanning

Let op!