Naar de inhoud

ANBI Logo

Fietstocht actie ErkenME meer dan geslaagd!

Persbericht

Patiënten hopen op erkenning ziekte ME

Op 12 mei, Wereld ME -dag, is na een startschot van Sjors Fröhlich onder grote (media-) belangstelling een peloton ‘M.E.’ers’ vanuit Lexmond naar Den Haag gefietst om daar namens actiegroep ErkenME een petitie aan te bieden aan de vaste Kamercommissie voor VWS. Doel: erkennen van ME ofwel Myalgische Encefalomyelitis, een ziekte waarbij patiënten na elke minimale inspanning uitgeput en doodziek zijn. Maar ook vragen om onderzoeksgelden voor biomedisch onderzoek, bijscholing van huisartsen en gelijke behandeling van ME -patiënten op de terreinen ‘zorg’ en ‘sociale zekerheid’.
Ondanks dat uit buitenlands ME -onderzoek blijkt dat er lichamelijke afwijkingen zijn gevonden, ervaren de 30.000 patiënten in ons land nog altijd te veel onbegrip en tegenwerking.

Initiatiefneemster en ME -patiënt Christine van Reeuwijk: ‘In verbondenheid met alle patiënten wereldwijd is een groep van ruim 70 mensen op de fiets gesprongen. De deelnemers droegen een T -shirt met ErkenME erop en werden begeleid door motorrijders en een bus van de Mobiele Eenheid.

Zij zijn in beweging gekomen en vormden samen met bondgenoten op het Plein in Den Haag een eenheid die ons diep raakt. 6871 mensen hebben de petitie ondertekend. Het kan toch niet anders of de vaste Kamercommissie voor VWS zal ME ook gaan erkennen!’

Een selectie foto's van persfotografen is beschikbaar in het fotoboek op de website van ErkenME

Deze foto's zijn ter beschikking gesteld en rechtenvrij te gebruiken.

Werkwijze: foto openen en rechtsklikken voor opslaan.

Nieuwsarchief

vergeetmeniet-folderVrouw met laptopVrouw aan het waterVergeetmeniet2Student

vrijwilligers gevraagd

LeesME blok

LeesME tijdschriften