Handtekeningenactie Vierdaagse Nijmegen

20 juli 2012, Handtekeningenactie Vierdaagse Nijmegen

Een klein groepje van vier vrijwilligers toog naar Nijmegen om handtekeningen voor de petitie ter erkenning van ME als biomedische ziekte in te zamelen vandaag. Het weer zat in elk geval mee: had het heel de week pijpenstelen geregend, vandaag was het nagenoeg heel de middag zonnig en toch niet al te heet.

Het illustere kwartet, bijgestaan door twee jongeren, verspreidde zich om 2 uur door het ongelooflijk drukke centrum van Nijmegen, en groepeerde zich om 4 uur weer bij het vertrekpunt. Eén van hen is daarna nog zo'n anderhalf uur doorgegaan.

De uiteindelijke score was 429 handtekeningen. Niet slecht voor twee uren noeste arbeid. Wat vooral opviel was dat bijna iedereen die aangesproken werd, wist wat ME was. Wat dat betreft is er duidelijk wat veranderd in Nederland.

Alle door nood gedwongen thuisblijvers bedankt voor hun morele en emotionele steun.
Dat maakte het verschil.