Naar de inhoud

ANBI Logo

Hoog tijd dat artsen hun excuus aanbieden

9 december 2015, Hoog tijd dat artsen hun excuus aanbieden

In een op 8 december j.l. in de Engelse Telegraph gepubliceerd artikel van de Britse arts dr. Charles Shepherd, die zelf na besmet te zijn met waterpokken ME ontwikkelde, schetst hij in het kort waar de huidige protesten tegen de PACE-trial uit 2011 en de vervolgstudie erop van dit jaar vandaan komen.

ME-patiënten zijn sinds de uitbraak in het Royal Free-ziekenhuis in Londen in 1955 stelselmatig genegeerd en als psychisch zieken weggezet. Kort wordt beschreven hoe dat kon, en hoe de huidige stand van zaken rond ME werkelijk is.

Dr. Shepherd komt mét prof. Jose Montoya van de universiteit van Stanford tot de conclusie dat het hoog tijd wordt, dat de medische wereld oprecht excuses aanbiedt aan de ME-gemeenschap voor de manier waarop al die jaren met patiënten is omgegaan.

Dit artikel sluit aan op de eerdere berichtgevingen hier en van ME.gids ( http://www.me-gids.net/index.html ) over gemeenschappelijke inspanningen om de nooit vrijgegevens onderzoeksdata van de PACE-trial openbaar te maken. Lees verder ...

-----

 

 

 

BijlageGrootte
Hoog tijd.pdf339.64 KB

Nieuwsarchief

vergeetmeniet-folderVrouw met laptopVrouw aan het waterVergeetmeniet2Student

vrijwilligers gevraagd

LeesME blok

LeesME tijdschriften