Naar de inhoud

ANBI Logo

Ik had nog niet dood gehoeven

ik had nog niet dood gehoeven.jpg
6 november 2015, Ik had nog niet dood gehoeven
 
We willen graag nogmaals het boek “Ik had nog niet dood gehoeven” onder de aandacht brengen. 
 
Denise de Hoop (45) leed jarenlang aan de ziekte ME (Myalgische Encefalomyelitis), een neuro-immunologische multisysteemziekte.
 
Deze ziekte wordt door artsen onterecht als psychosomatische aandoening gezien. De ziekte wordt door hen ook wel CVS (Chronisch Vermoeidheidssyndroom) genoemd, een benaming die de lading bij lange na niet dekt. Patiënten worden voor behandeling doorverwezen naar psychologen en fysiotherapeuten.
 
Hierdoor kon het gebeuren dat Denise niet serieus genomen werd toen ze met diverse zorgwekkende symptomen aanklopte bij verschillende artsen. Daardoor werd de borstkanker waar ze aan bleek te lijden veel te laat ontdekt.
 
Denise hield een blog bij op een lotgenotenforum. Hierin beschrijft ze het onbegrip waar ze mee te maken krijgt, de frustratie en de angst waar ze mee te kampen had. Haar vriendin Francis bewerkte haar dagboek tot dit boek.
 
Met dit boek hoopte Denise en hopen met haar veel lotgenoten dat mensen met ME vaker serieus genomen gaan worden door de medische wereld.
 

Productinformatie
Auteur Francis Verreck 
Soort Met illustraties 
Taal Nederlands 
Prijs: € 19,95 + verzendkosten 
ISBN10 9402129286 
ISBN13 9789402129281
 
Het boek is te bestellen via Bol.com 

-

----

 

 

Nieuwsarchief

vergeetmeniet-folderVrouw met laptopVrouw aan het waterVergeetmeniet2Student

vrijwilligers gevraagd

LeesME blok

LeesME tijdschriften