Naar de inhoud

ANBI Logo

Het IOM-rapport. Een drieluik.

Deel 1 - reactie prof. Leonard Jason
 
Na de publicatie op 10 februari j.l. van het IOM-rapport, waarin een nieuwe naam en nieuwe ziektedefinities en –criteria voor ME (dat S.E.I.D. moet gaan heten), nodigde een panellid van het IOM-comité, Dr. Lucinda Bateman, via het internationale magazine ME Global Chronicle (http://let-me.be/download.php?list.1 ) uit tot reacties. 
 
Een van de eersten die reageerden was prof. Leonard Jason, die in Nederland geen onbekende is vanwege zijn webinars in het project Wetenschap voor Patiënten (www.youtube.com/playlist?list=PLsQ0FZQ_5JXQSlHbE68aISSbyGtwCmlB- ). Het bijzondere hieraan is, dat prof. Jason deel uitmaakt van het panel van de P2P (pathways to prevention) dat in opdracht van de NIH een verkenning van o.a. vóórkomen en preventie moet maken van ME. Des te opmerkelijker is zijn reactie, die hieronder volgt.
 
Dinsdag 24 februari hopen wij de reactie van Dr. Bateman op zijn artikel te plaatsen, woensdag 25 februari een enquête via welke jullie allemaal je mening kunnen geven aan het Amerikaanse Ministerie van Volksgezondheid over de nieuw voorgestelde naam en definitie. Doe dat vooral, gebruik je stem. Nu eerst die van prof. Jason. Lees verder ...

-----

 

BijlageGrootte
Het IOM-rapport deel1.pdf334.87 KB

Nieuwsarchief

vergeetmeniet-folderVrouw met laptopVrouw aan het waterVergeetmeniet2Student

vrijwilligers gevraagd

LeesME blok

LeesME tijdschriften