Karina uit haar huis gehaald

15 februari 2013, Karina uit haar huis gehaald

Op 12 februari hebben politie en gemeentelijke ambtenaren Karina Hansen onaangekondigd uit haar huis gehaald in Holstebro, Denemarken.

Zowel Karina als haar moeder, die er bij was, hebben met klem geprotesteerd tegen haar overplaatsing. Karina werd desondanks overgebracht naar het Hammel Neurocenter.

Het is Karina's moeder en familie verboden de komende twee weken contact met haar te hebben. Ze worden momenteel op de hoogte gehouden door een arts van het centrum die de ziekte (ME) niet eens kent, maar zegt dat het centrum samenwerkt met de Researchkliniek voor functionele stoornissen en hun kennis over ME.

De zaak wordt nu behandeld door Karina's advocaat.

De ME Vereniging van Denemarken blijft de ontwikkelingen volgen en houdt haar leden op de hoogte via www.me-foreningen.dk