Naar de inhoud

ANBI Logo

Karina Hansen drie jaar in ballingschap

Karina Hansen.jpg

9 febr, 2016, Karina Hansen drie jaar in ballingschap

Op 12 februari 2013 lichtten in Holstebro, Denemarken vijf politiemensen, vergezeld van twee artsen en een slotenmaker en twee maatschappelijk werkers de toen 24 jarige Karina Hansen van haar bed in opdracht van de Deense psychiater Per Fink die er een gerechtelijk bevel voor had weten te bemachtigen. Karina riep haar moeder om hulp maar die werd door de politiemensen tegengehouden. Ze werd gedwongen opgenomen in het Neurocenter in Hammel, Jutland.

Sinds die tijd is aan de zeggenschap van haar ouders over haar voorbij gegaan en heeft Per Fink een wettelijk (zeer omstreden) voogd weten aan te stellen die alle rechten van Karina’s gezin over haar heeft overgenomen. Hij heeft ook alle verzoeken van haar ouders om haar tijdens verjaardagen en kerstmis te mogen bezoeken afgewezen.

Per Fink heeft Karina’s ME-diagnose ongedaan gemaakt en vervangen door een onbekende psychiatrische diagnose. Het aanbod van de Britse ME-expert en kinderarts dr. Nigel Speight om een second opinion van haar ME-diagnose te geven, wees hij af. Ongeveer een jaar gelden is Karina overgebracht naar een instelling voor lijders aan de gevolgen van hersenbeschadigingen en staat ook daar onder toezicht van dezelfde psychiaters.

Er is heel weinig nieuws over Karina omdat haar familie geen contact met haar is vergund. Toch wil de familie Hansen iedereen laten weten dat ze hun strijd voor Karina’s rechten niet op zullen geven, en competente mensen aan hun zijde hebben.

Nu de derde ‘verjaardag’van deze tragische inbreuk op de mensenrechten nadert, dringen we er op aan kaarten naar Karina te blijven sturen zodat tenminste de staf daar eraan wordt herinnert dat Karina niet door de wereld vergeten wordt. Verwacht dus geen reactie als je een kaart stuurt.

Als je hem naar Karina én haar moeder Ketty stuurt, kan je kaart haar wettelijk niet onthouden worden.

Het adres:

Ketty Hansen & Karina Hansen
Tagdækkervej 10
8450 Hammel
DENEMARKEN

Giften aan het fonds Save4Children dat de pogingen om haar vrij te krijgen financieel ondersteunt, kun je overmaken via  http://www.geef.nl/doel/save4children

 

-----

 

Nieuwsarchief

vergeetmeniet-folderVrouw met laptopVrouw aan het waterVergeetmeniet2Student

vrijwilligers gevraagd

LeesME blok

LeesME tijdschriften