Naar de inhoud

ANBI Logo

Karina Hansen’s derde verjaardag als gijzelaar

10 oktober 2015, Karina Hansen’s derde verjaardag als gijzelaar van de Deense psychiatrie

Verjaardagskaarten-actie

Karina Hansen is een jonge Deense vrouw van 26 die aan zeer ernstige ME lijdt.

Ik weet nog goed dat ik begin 2012 over een meisje las (met op dat moment nog onbekende naam) die onder druk van een Deense psychiater, Per Fink, gedwongen werd opgenomen in diens psychiatrische kliniek, het Hammel Neurocenter. Hij weigerde te vertellen waaruit haar behandeling zou bestaan.

Op 7 november 2015 zal Karina haar derde verjaardag ‘vieren’ tijdens haar gijzeling. De psychiater heeft haar familie en vrienden nooit toegestaan haar te bezoeken: niet op haar verjaardag, niet met kerstmis, nooit.

Is het normaal dat een ernstig zieke mens in een modern Europees land zo wordt behandeld, en wat zegt het handvest van de mensenrechten over zulke gevallen?

Het is een schande voor Denemarken dat het dit anno 2015 laat gebeuren, en een schande voor de Deense media die Karina’s zaak een nieuw embargo hebben opgelegd. Hoe ziet Amnesty International deze mensenrechtenschending in Denemarken? Wat is de politiek van het Europese Hof voor de Mensenrechten in dit geval?HofH

We organiseren voor de tweede keer voor 7 november een massale verjaardagskaarten-actie voor Karina.

De psychiaters die haar ‘behandelen’, hebben verboden dat Karina ook maar één kaart krijgt, dus zullen ze allemaal weer naar het adres van haar ouders worden gestuurd:

Ketty and Per Hansen
Kløvermarken 8
7500 Holstebro, Denemarken

Wil je desondanks toch een kaart rechtstreeks naar Karina sturen (in de wetenschap dat zij die mogelijk niet te zien krijgt, maar zo haar huidige behandelaars wel te zien krijgen dat er over heel de wereld aan haar gedacht wordt), stuur hem dan naar:

Karina Hansen
p/o Tagdækkervej 10
8450 Hammel, Denemarken

De Engelsman Michael Evison, de mantelzorger van zijn vrouw met ernstige ME, voegde aan dit door hem geschreven artikel de raad toe, om vooral ook de enveloppen te versieren met vrolijke stickers en sierletters, bv om er Karina’s naam mee te schrijven, omdat zij mogelijk vanwege haar gesteldheid nu blanco enveloppen niet wil zien.

-----

 

Nieuwsarchief

vergeetmeniet-folderVrouw met laptopVrouw aan het waterVergeetmeniet2Student

vrijwilligers gevraagd

LeesME blok

LeesME tijdschriften