Naar de inhoud

ANBI Logo

Lees ME special

cover Lees ME Special - klein.JPG

Hij is er: de eerste echte Lees ME Special!

Bekijk hier de beknopte versie

Het krijgen of hebben van een chronische ziekte zoals ME (of een vorm van cvs), is ingrijpend. ME-specialist Nigel Speight, die samen met drie andere bekende specialisten heeft meegewerkt aan een kort interview in deze Special, wijt dit vooral aan het onbegrip bij omgeving, medici en instanties waar ME-patiënten tegenaan lopen. Dit heeft zeker een enorme impact, maar alleen al ziek worden en je leven aan moeten passen aan de beperkingen die ME met zich meebrengt, vraagt veel van een patiënt.

De redactie koos mede daarom ‘Omgaan met ME/cvs : mentaal en sociaal’, als thema.

Binnen dit thema worden in deze Special vanuit verschillende invalshoeken zoveel mogelijke handreikingen gegeven middels boekbesprekingen, ervaringen van patiënten, columns, artikelen, input van artsen en extra veel tips. Zo is er een artikel over omgaan met je omgeving, en het artikel ‘Na de diagnose’ gaat over de verschillende fasen waar je mee te maken kunt hebben of krijgen als je chronisch ziek wordt.

Tijdens de voorbereidingen zijn verschillende oproepen gedaan aan patiënten om iets te schrijven of aan een interview mee te werken. De hoeveelheid reacties en bijdragen was overweldigend en de persoonlijke verhalen waren vaak ontroerend. Mensen hadden er duidelijk behoefte aan om gehoord te worden. In die behoefte hebben we met deze Special zo goed mogelijk gehoor gegeven als binnen 52 pagina's mogelijk was.

De redactie wenst u veel sterke bij het omgaan met uw ziekte.

 

Een los nummer van deze Special kost € 7,50 inclusief verzendkosten binnen Nederland.

Voor uw bestelling neemt u contact op via contact@me-cvsvereniging.nl

Wilt u voortaan de nieuwe nummers van Lees ME automatisch in uw brievenbus ontvangen? Word dan lid van de ME/cvs Vereniging

-----

 

BijlageGrootte
Lees ME Special - webversie.pdf730.98 KB

Nieuwsarchief

vergeetmeniet-folderVrouw met laptopVrouw aan het waterVergeetmeniet2Student

vrijwilligers gevraagd

LeesME blok

LeesME tijdschriften