Naar de inhoud

ANBI Logo

ME/CVS vereniging kritisch over kliniek voor "onbegrepen klachten"

Medio 2008 zal door VUmc mogelijk een polikliniek voor "onbegrepen klachten" worden geopend. De media spreken van "onverklaarbare klachten" of "vage klachten". Diverse media typeren ME/CVS als voorbeeld van een "vage klacht" of als "moeheidziekte".

De komst van de polikliniek laat overigens nog op zich wachten. VUMC is momenteel nog in gesprek met de zorgverzekeraars hiervoor. Patiënten die zich onder die noemer aangesproken voelen kunnen zich niet aanmelden. Medio 2008 wordt een beperkt aantal patiënten in behandeling genomen. VUmc specialisten kunnen te zijner tijd patiënten onder die noemer doorverwijzen naar de nieuwe psychiatrische polikliniek. Hoofdrolspelers bij de oprichting zijn de hoogleraar psychiatrie Aart Jan Beekman en de neuroloog Rien Vermeulen. Rien Vermeulen is werkzaam bij het AMC centrum voor onbegrepen neurologische klachten.

De ME/CVS vereniging reageerde kritisch op de mogelijke komst van dit centrum tijdens een uitzending van BNR radio.

Zie:

In het programma "De Wereld Draait Door" zagen ze er de humor wel van in en hadden er een kort item (WMP, breedband) over aan het begin van het programma.

Nieuwsarchief

vergeetmeniet-folderVrouw met laptopVrouw aan het waterVergeetmeniet2Student

vrijwilligers gevraagd

LeesME blok

LeesME tijdschriften