In memoriam: Regina van de Moosdijk

Regina van de Moosdijk, lid van de ME/CVS Vereniging van het eerste uur, is niet meer onder ons.

Vanaf haar ziekbed verzorgde zij voor ons ledentijdschrift Lees ME de rubriek 'Regina belt met...'. De laatste tijd ging dat niet meer. Schrijven werd 'een gevecht van een leeg scherm en moeizame zinnen die als taaie stroop hun weg niet meer kunnen vinden', zoals zij het zelf omschreef. 'Na 25 in bed en rolstoel is rusten het laatste waar ik zin in heb', vertelde ze in februari. Dat heeft ze in dit leven nog enkele maanden mogen doen, tot 4 juni. Regina is 61 jaar geworden.

Voor Lees ME schreef Regina in december 2006 het volgende gedicht:

Wie ben ik nog?

Levend
in een stromend
hart.

In 1994 werd Regina geïnterviewd voor het Brabants Dagblad. Dit interview, getiteld ''Leven in een glazen kooi", is terug te lezen op ME/CVS.Net. Het verscheen ook in De Limburger, onder de titel "De kanariepietjes van de twintigste eeuw", bewaard door het ME/CVS Documentatiecentrum.

Lieve Regina, rust zacht.