Naar de inhoud

ANBI Logo

De Nervus Vagus-infectie Hypothese

30 december 2013, De Nervus Vagus-infectie Hypothese

Er begint zich een hoopvol en belangrijk fenomeen af te tekenen op het gebied van ME/cvs in onderzoeksland. Onderzoeksresultaten van researchers van aandoeningen met veel overeenkomsten in symptomen met ME zoals fibromyalgie (FM) en Lyme worden op het plaatje ME gelegd. Dat leidt soms tot verrassende en hoopgevende resultaten!

Een goed voorbeeld zijn de onderzoeksresultaten van de aan Simmaron verbonden neurobioloog Michael VanElzakker. Hij ontwikkelde aan de hand daarvan een hypothese over hoe een infectie ME/cvs kan veroorzaken om daarna zelf schijnbaar te verdwijnen. Daarbij spelen twee hoofdrolspelers bij ME/cvs mee: het autonome zenuwstelsel en het immuunsysteem. De kern vormen de herpesvirussen, en ook betrokken zijn de sensibele zenuwen, een hot topic bij ME/cvs en FM. En het loopt langs de lijnen van een vaststaand fibromyalgie-model.

Wat ook hoopvol is, is dat dit inzicht een mogelijkheid biedt om er binnen enkele jaren een geneesmiddel op los te laten waarvan de werkzaamheid op dit moment door de NIH wordt onderzocht bij drugsverslaving. Lees verder ...

-----

 

 

 

 

BijlageGrootte
De Nervus Vagus-infectie Hypothese.pdf447.21 KB

Nieuwsarchief

vergeetmeniet-folderVrouw met laptopVrouw aan het waterVergeetmeniet2Student

vrijwilligers gevraagd

LeesME blok

LeesME tijdschriften