Naar de inhoud

ANBI Logo

Nieuwe versie Shepherd-gids is uit

De derde editie van de bekende Shepherd-gids over ME/CVS is verschenen bij de Sussex & Kent ME/CFS Society.
In 16 pagina's geeft de auteur informatie over onderzoek, diagnose en omgaan met de ziekte. De gids is bedoeld voor zowel patiënten als professionals.
 
De Sussex & Kent ME/CFS Society, die dit jaar twintig jaar bestaat, stelt nu de jongste gids over ME/CVS beschikbaar. De vernieuwde gids, die 16 pagina's telt, is geschikt voor zowel professionals als patiënten en is geschreven door specialist Dr. Charles Shepherd, die lid was van de ME/CVS werkgroep van de Chief Medical Officer, de hoogste medische adviseur in het Verenigd Koninkrijk. De gemakkelijk te gebruiken brochure gaat over onderzoek, diagnose en omgaan met de ziekte.
 
Dit is de derde editie van de gids die zo populair is dat er in de UK en overzees duizenden van zijn verspreid. De gids is in diverse andere talen vertaald.
 
Hoewel - zo schrijft de Society - de meeste artsen ME/CVS als een serieuze ziekte beschouwen en hun best doen om patiënten te behandelen en te ondersteunen, hebben sommigen met deze aandoening maanden moeten wachten op een duidelijke diagnose. Het genootschap hoopt dat de vernieuwde gids artsen helpt om de ziekte snel te herkennen en hen in staat te stellen de symptomen te beheersen en te adviseren over geschikte strategieën om met de ziekte om te gaan.

Nieuwsarchief

vergeetmeniet-folderVrouw met laptopVrouw aan het waterVergeetmeniet2Student

vrijwilligers gevraagd

LeesME blok

LeesME tijdschriften