Naar de inhoud

ANBI Logo

OMI verder met ME/cvs pilot onderzoek

25 november 2013, OMI – het Open Medicine Institute dankzij $ 612.000,- verder met ME/cvs pilot onderzoek

In de eigen nieuwsbrief van november kondigt het OMI (www.openmedicineinstitute.org) met groot enthousiasme aan dat het $ 612.000,= heeft ontvangen voor een reeks diepgaandere onderzoeksprojecten, die hen een stap verder zullen brengen in hun zoektocht naar een genezing voor ME/cvs.

Saillante onderzoeksgebieden daarbij zijn:

-          Het in kaart brengen van het hele genoom

-          Een virusstudie van de virale flora in de mond

-          Een gen-expressie studie waarbij 30.000 menselijke genen worden onderzocht om te kijken of en hoe gen-expressie patronen veranderen bij verbetering/reactie op een behandeling.

-          Twee pilot-studies naar het proteoom en de stofwisseling:

Waarbij bij een gekeken wordt naar meer dan 250.000 proteïne-eigenschappen

per monster. Om zo tot een proteïne-profiel te komen om een standaard ME/cvs patiënt te vergelijken met respondenten en niet-respondenten (zij die wel en niet reageren op behandelingen)             

Bij de tweede analyse zullen in dezelfde set monsters 30.000 kleinere molecuul-profielen worden onderzocht op toxinen en metabolieten. Dat zal tot een dieper inzicht leiden van het moleculaire profiel van een patiënt voor en na een behandeling.

Natural killer-cellen, B-cellen en T-cellen zullen worden vergeleken op functionele verschillen en activatie-markers bij zieke en herstelde patiënten.

Andere immunologische studies zullen metingen van afzonderlijke cellen, acetylering en andere cellulaire parameters behelzen.

Er zullen ademhalingstesten worden gedaan op gastro-intestinale gasproductie bij dieetveranderingen om te kijken naar het effect dat micro-organismes in de darmen hebben op ziekte, herstel en behandeling.

Mitochondriële en daarmee verwante biochemische trajecten die een rol spelen bij oxidatieve stress en de energieproductie zullen worden gemeten, evenals trajecten van de bijnier en de schildklier die het functioneren van de stofwisseling aansturen, en de hele waaier aan hypofyse-, geslachtsklier-,bijnier- en andere hormonen.

Er zullen gegevens over de hersenen en cognities worden verzameld met gebruikmaking van unieke interactieve programma’s ter bepaling van de reactietijd, het kortetermijngeheugen en andere cognitieve functies. Die gegevens zullen worden vergeleken met klinische en moleculaire eindmetingen.

Zelfmetingsprojecten zullen stoelen op draagbare apparaten waarin de gegevens worden opgeslagen over de activiteit, de hartslag, de slaappatronen, de bloeddruk, de hartslagverschillen (een stress-indicator) en meerdere functies.

Dit onderzoek zal worden geleid doorAndreas Kogelnik, MD, PhD van het Open Medicine Institute. Leidinggevend directrice van het OMF Linda Tannenbaum gaf te kennen dat de fondsen voor deze essentiële projecten van twee anonieme gevers komen die zo vrijgevig waren dat het ME/cvs onderzoek versneld in de volgende fase kan belanden. Daarnaast is er meer dan $ 12.000,= ontvangen van gulle online gevers. De invloed van deze gevers is dat de patiëntengemeenschap enorme hoop geboden wordt. 

-----

 

Nieuwsarchief

vergeetmeniet-folderVrouw met laptopVrouw aan het waterVergeetmeniet2Student

vrijwilligers gevraagd

LeesME blok

LeesME tijdschriften