Onderzoek naar ME, CVS en fibromyalgie in Vlaanderen

3 april 2012, Onderzoek naar ME, CVS en fibromyalgie in Vlaanderen

Een kijkje bij onze zuiderburen

Onderstaand een artikel over de biomedische onderzoeken naar ME die in België plaatsvonden afgelopen jaren. Wel op zijn zachtst gezegd bevreemdend dat psychiatrie, klinische psychologie en psychosomatiek onder biomedisch onderzoek vallen…. Ter vergelijking: in Nederland is geen euro uitgegeven aan biomedisch onderzoek naar ME. Of psychiatrie, klinische psychologie en psychosomatiek moeten ook hier biomedisch zijn…

Iedereen veronderstelt dat er voor biomedisch onderzoek naar myalgische encefalomyelitis (ME), chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) en fibromyalgie (FM) in België het geld en de wil ontbreken, maar dat is niet het geval.

Dit artikel gaat over de organisaties die beslissen over de toekenning van fondsen voor wetenschappelijk onderzoek en innovatie, het onderzoek naar ME/CVS en fibromyalgie van de afgelopen 15 jaar (de databanken gaan niet verder terug), openbaarheid van bestuur en wat dit betekent voor de Vlaamse/Belgische patiëntenverenigingen.

klik hier voor het volledige artikel