Naar de inhoud

ANBI Logo

Open brief aan Kathleen Sibelius

8 oktober 2013, Open brief aan Kathleen Sibelius, minister van volksgezondheid van de USA

Op 23 september 2013 stelden nagenoeg alle topwetenschappers ter wereld op het gebied van ME/cvs een open brief op, gericht aan de Amerikaanse minister van volksgezondheid Sibelius. Het is een memorabele brief, en kan de kentering in het niet erkennen van ME als heuse ziekte inluiden.

Kern van de brief is dat zij met zijn allen consensus hebben bereikt om de Canadese Consensus Criteria als vaste criteria voor onderzoek, diagnostiek en behandeling te gebruiken.

Tevens wordt de minister haar voornemen sterk ontraden om het IOM (Institute of medicine) te laten bepalen welke criteria er gebruikt dienen te worden voor de diagnose ME/cvs, omdat dit instituut niet over de benodigde expertise beschikt en de ruimere Fukuda-criteria hanteert, waardoor ME-patiënten grote kans maken in de psychische hoek gedrukt te worden. Wat in de praktijk al gebeurt.

De brief is o.a. ondertekend door een aantal wetenschappers die ook colleges hebben gegeven of nog zullen geven in het kader van ons project Wetenschap voor Patiënten zoals De Meirleir, Kogelnik, Shepherd, Marshall-Gradisnik, Peterson, Klimas, Jason en Broderick, naast vele anderen.

Lees hier de volledige brief.

 

Er is ook (o.a.) een AVAAZ-petitie geopend waarop iedereen zijn steun aan deze brief en dit streven kenbaar kan maken: 

https://secure.avaaz.org/en/petition/Stop_the_HHSIOM_contract_and_accept_the_CCC_definition_of_ME/?fbdm

-----

 

 

BijlageGrootte
open brief.pdf314.15 KB

Nieuwsarchief

vergeetmeniet-folderVrouw met laptopVrouw aan het waterVergeetmeniet2Student

vrijwilligers gevraagd

LeesME blok

LeesME tijdschriften