Naar de inhoud

ANBI Logo

Prior’s Plan

brf_logos_03.1.jpg

20 januari 2014, Prior’s Plan

Een jonge man daagt de gevestigde medische orde uit met een plan om medische studenten onderricht te geven over de verwoestende ziekte Myalgische Encefalomyelitis, waar de meeste artsen weinig tot geen verstand van hebben.

Ryan Prior, 24 jaar oud, lijdt aan ME, een ziekte die ongeveer een miljoen Amerikanen heeft getroffen en wereldwijd ongeveer zeventien miljoen mensen.

Samen met de onderzoeker van infectieziekten dr. Andreas Kogelnik zal Prior zijn plan uiteenzetten om het gebrek aan kennis over ME bij artsen aan te pakken door medische studenten tien weken lang onder de hoede van specialisten te laten verkeren. Ze zullen het ook over het pionierswerk hebben dat op het gebied van ME gedaan wordt bij Kogelnik’s Open Medicine Institute (OMI) in Mountain View, California.

Een en ander zal plaatsvinden op vrijdag 24 januari bij de National Press Club in Washington DC, en mogelijk worden gemaakt door Llewellyn King, uitvoerend producent en presentator van de White House Chronicle op de Amerikaanse zender PBS, en columnist bij het Hearts-New York Times syndicaat.

ME is een ziekte die de lijders ervan de rest van hun leven dwingt tot een leven van overleven. Hun baan kunnen zij amper of niet houden, familie en vrienden verlaten hen vaak en zelfdoding komt vaak voor onder hen.

Er is volgens Kogelnik een nijpend gebrek aan artsen die ook maar iets over de ziekte afweten. “Daarom steun ik Ryan en zijn Blue Ribbon Stichting bij hun plan om medische studenten onderricht te geven over deze benarde medische specialiteit”, zo zegt hij.

Zie ook: http://www.me-cvsvereniging.nl/jonge-man-serieuze-ziekte-en-baanbrekend-idee

 en         http://www.me-cvsvereniging.nl/blue-ribbon-foundation-heeft-grote-plannen

   

-----

         

Nieuwsarchief

vergeetmeniet-folderVrouw met laptopVrouw aan het waterVergeetmeniet2Student

vrijwilligers gevraagd

LeesME blok

LeesME tijdschriften