Naar de inhoud

ANBI Logo

Solidair

19 december 2014, Solidair

De Engelse ME-patiënt Michael Evison is een petitie gestart. Daarin wordt de NHS (National Health Service) in Engeland verzocht geen subsidie meer te verstrekken voor CGT en GET. De fondsen van de NHS zijn door bezuinigingen van de Engelse overheid namelijk fors gekortwiekt. Dan maar beter bezuinigen op therapieën die in veel gevallen schadelijk zijn voor ME-patiënten. Dat bespaart de NHS niet alleen miljoenen, maar ook nog eens vele duizenden ME-patiënten onnoemelijke schade en lijden en honderden patiënten een vroegtijdige dood.

De link naar de petitie: https://you.38degrees.org.uk/petitions/get-and-cbt-are-dangerous-treatments-for-me-patients?source=facebook-share-button&time=1418684153

 

Met daarbij de volgende tip: vul bij postcode een Engelse postcode in (bv E1 2AA, N2 2 BC, NW3 2 AB enz)

CGT en GET behoeven nauwelijks toelichting, maar Michael Evison heeft enkele uitspraken en citaten in zijn toelichting opgenomen, Zo zegt de toonaangevende Britse psycholoog Oliver James dat CGT een ´misleidende´ therapie is waaraan grote sommen gelds worden verspild. Patiënten worden misleid omdat de genezing op korte termijn die CGT zogenaamd biedt, geen blijvend profijt heeft. CGT is volgens hem niet effectiever dan een placebo bij de behandeling van angst of depressiviteit.

Volgens dr. Byron Hyde zijn “CGT en GET op hun best nutteloos en op hun slechtst heel erg schadelijk voor patiënten met ME. Zij, en vooral kinderen onder hen, hebben te lijden gehad onder grove en barbaarse misstanden en hardnekkige kleinering door het geloof van bepaalde psychiaters die proberen de nationale agenda voor wat betreft deze complexe en ernstige neuro-immunologische aandoening onder controle te houden. Deze psychiaters schenden overduidelijk de eerste geneeskundige gelofte: richt geen schade aan. Doordat zij in woord en daad verwoesting hebben aangericht in het leven van ME-patiënten” (The Hummingbird Foundation for ME  http://www.hfme.org/meandmistreatment.htm ).

 

-----

 

 

Nieuwsarchief

vergeetmeniet-folderVrouw met laptopVrouw aan het waterVergeetmeniet2Student

vrijwilligers gevraagd

LeesME blok

LeesME tijdschriften