Lees ME 36

2019: De kracht van drie

Dit jaar is het ons weer gelukt om met drie Lees ME’s uit te komen middels ons motto ‘We doen wat we kunnen’. Dit ging niet zonder innerlijke en interne worstelingen. Van algemeen redactielid Monique en opmaker Franca hebben we afscheid moeten nemen. Gelukkig nam Gea het redactiestokje over en eindigen we dit jaar met de kracht van de drie-eenheid.

We hebben stappen vooruit gezet door twee interviews met hoogstaande Amerikaanse specialisten waar we niet van hadden kunnen dromen het jaar ervoor, want je moet er klaar voor zijn. Daarbij hebben wij in deze Lees ME een groots en bijzonder interview met de bekende schrijfster Hanna Bervoets die zelf een chronische ziekte heeft. In haar boek beschrijft zij het leven van twee chronisch zieke personages plus een andere dimensie.

Het thema drie-eenheid dat door een aantal artikelen heen schemert, is: ‘Worsteling, vooruitzicht en koesteren’ als zijnde hoop, lichtpunt, en vertrouwen dat het ooit goed komt. Het werk van veel vrijwilligers die zich daar sterk voor maken binnen de vereniging zet daar stappen mee vooruit richting erkenning bij politici en Gezondheidsraad.

Met dit in gedachten en het afgelopen jaar achter ons zetten wij als drie-eenheid vol vertrouwen door naar 2020.  Wij bedanken allen die dit jaar aan Lees ME hebben meegewerkt en met name de vaste vrijwilligers Mieke, Sylvia, Yolanda en Djanko.

Wij wensen onze lezers een zo goed mogelijk leven en hopen middels erkenning op betere vooruitzichten. Voor nu fijne, koesterende, liefdevolle kerstdagen en een nieuw jaar dat zich kenmerkt door minder worstelingen.

Ellen, Gea en Pauliene

-

Bekijk hier de beknopte webversie.

Wilt u voortaan de nieuwe nummers automatisch in uw brievenbus ontvangen én de ME/cvs Vereniging ondersteunen in haar activiteiten voor ME-patiënten? Word dan lid van de ME/cvs Vereniging:  https://www.me-cvsvereniging.nl/aanmelden-als-lid

 

-----