GivingTuesdayNL - Help mee de ICP te verspreiden

Datum: 
03/12/2019

Help mee om kennis over ME/cvs te verspreiden onder huisartsen in Nederland.

- Doneer nu! Doneer hier!

 

In 2018 bracht de Nederlandse Gezondheidsraad een Adviesrapport uit inzake ME/cvs: https://www.gezondheidsraad.nl/documenten/adviezen/2018/03/19/me-cvs

De Gezondheidsraad zegt: “Wetenschappelijk onderzoek naar ME/CVS is noodzakelijk om patiënten beter te kunnen helpen. Intussen is het essentieel dat de diagnose ME/CVS in de praktijk gesteld wordt, dat de ziekteverschijnselen van patiënten serieus genomen worden en zo goed mogelijk worden behandeld. Ook moeten hun functionele beperkingen volledig erkend worden bij de beoordeling van aanspraken op inkomens- en andere voorzieningen.”
 

In een recente enquête blijkt echter dat deze informatie de huisartsen nog amper heeft bereikt en dat de behandeling van deze ernstige invaliderende multisysteemziekte veel te wensen overlaat. Sterker nog, in een eerdere enquête beoordeelden ME-patiënten de Zorg voor ME met een rapportcijfer 2,3.... 75% van de patiënten geeft de kwaliteit van de zorg een dikke onvoldoende. In de opleiding van artsen wordt niet of nauwelijks aandacht besteed aan deze gecompliceerde multisysteemziekte. Mogelijk verandert dit in de toekomst nog, maar:

 

Deze ernstig zieke patiënten kunnen niet nog meer jaren wachten op een passende behandeling en de juiste voorzieningen.

 

Daarom willen wij als ME/cvs Vereniging een actie starten, waarbij wij geld inzamelen om de Internationale Consensus Primer (ICP) te versturen naar alle huisartsen in Nederland. De ICP is een handleiding voor artsen met daarin diagnose criteria en onderzoeks- en behandelmogelijkheden. De huisarts is de toegangspoort tot de zorg in Nederland en vervult een belangrijke spilfunctie voor ME/cvs patiënten.
 

Er zijn ruim 9.000 huisartsen in Nederland. Dit kan de ME/cvs Vereniging zelf niet opbrengen, omdat wij volledig afhankelijk zijn van giften en donaties en omdat wij uitsluitend met vrijwilligers draaien.
 

Wij vragen daarom uw hulp om de 9.000 huisartsen in Nederland de juiste biomedische informatie toe te sturen om hun ME/cvs patiënten te kunnen behandelen.
 

Met elke 6 euro kunnen wij een gedrukt exemplaar van de Internationale Consensus Primer versturen naar één huisarts. 

Wil je dat jouw huisarts de juiste informatie krijgt? Doneer dan minimaal 6 euro en zet de adresgegevens van je huisarts in het vakje 'Bericht' op de doneerpagina. Wij zorgen er dan voor dat ICP bij jouw huisarts wordt bezorgd. 
​​​​​​​Doneren kan met je naam of anoniem.

Doneer hier: https://www.doneerdoel.nl/actie/2300/ernstig-zieke-mecvs-patienten-hebben-uw-hulp-nodig
-----