Kom 27 maart naar Den Haag en steun onze vertegenwoordigers!

Datum: 
01/03/2019

Kom 27 maart naar Den Haag en steun onze vertegenwoordigers!

Op woensdag 27 maart 2019 van 11:30 tot 13:00 uur hebben vertegenwoordigers van de ME/cvs Vereniging, ME/CVS Stichting Nederland, Steungroep ME en Arbeidsongeschiktheid, Groep ME-DenHaag en ME vereniging een rondetafelgesprek met de vaste Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Dit naar aanleiding van de brief van minister Bruins over het advies van de Gezondheidsraad over ME/CVS.

Het rondetafelgesprek is openbaar. Om onze vertegenwoordigers te steunen en aan de Kamerleden te laten zien dat de patiënten gehoord willen worden is een volle publieke tribune belangrijk. Daarom vragen wij ME- en CVS-patiënten en hun naasten om bij het gesprek aanwezig te zijn. Wij vragen iedereen om te komen in blauwe kleding - de ME kleur!

We kunnen echter geen plaatsen reserveren. Als het goed is is er voldoende plek op de publieke tribune, maar vol=vol. Daarom is er voor de zekerheid een ruimte geregeld waar meegekeken kan worden via een scherm, zodat bij extreme drukte het rondetafelgesprek toch te volgen zal zijn. 

Wij zetten in het gesprek in op deze punten:

Zorg beter voor ME:
- 20 miljoen euro voor 10 jaar biomedisch onderzoek;
- goede zorg op maat in gespecialiseerde ME-behandelcentra;
- intrekken aanbevelingen voor CGT en GET als behandeling;
- volledig rekening houden met beperkingen bij WIA-, Wajong-, en WAO-keuring.

Plaats: Suze Groenewegzaal in het gebouw van de Tweede Kamer, ingang Lange Poten 4, Den Haag.

Wij hopen dat jullie massaal, en in het blauw, aanwezig zullen zijn! Zorg beter voor ME nu!

De drie samenwerkende organisaties van ME-patiënten organiseren gezamenlijk deze oproep. Als je wilt komen kan je een mail sturen naar contact@me-cvsvereniging.nl
Wij kunnen je dan nader informeren over de veiligheidsmaatregelen van de Tweede Kamer en eventuele wijziging van zaal, datum of tijd.
Maar ook zonder melding vooraf ben je van harte welkom op 27 maart in Den Haag.
 

ME/cvs Vereniging 
ME/CVS Stichting Nederland
Steungroep ME en Arbeidsongeschiktheid

 

-----