Ongemakkelijke CGT-onderzoeken en onwelkome resultaten die werden weggemoffeld.

Datum: 
19/07/2020

 

Ongemakkelijke CGT-onderzoeken en onwelkome resultaten die werden weggemoffeld.

In onderzoek naar CGT/GET bij ME/cvs treffen we een aanzienlijk aantal studies en resultaten aan die zijn verdwenen of weggeredeneerd omdat zij het tegenovergestelde aantonen van wat de onderzoekers ons willen doen geloven.

Het lijkt erop dat de academische wereld geen adequaat functionerend mechanisme voor zelfcorrectie heeft. Deze artikelen zijn gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften waarvan je zou denken dat ze respectabel zijn. Ondanks de stevige en goed onderbouwde kritiek hebben deze tijdschriften geweigerd de publicatie in te trekken.

In deze korte inventarisatie worden enkele van deze onderzoeken toegelicht. Je zult studies of resultaten aantreffen die in oorverdovend stilzwijgen zijn begraven of die met grote vertraging zijn gepubliceerd. Je zult ook studies vinden waar de onderzoekers over hebben opgeschept dat zij bewijs waren dat hun therapie werkt en intussen kozen ze ervoor om de resultaten die het tegendeel bewezen niet te noemen.

Het derde soort is wel benoemen dat een uitkomst het tegenovergestelde was van wat werd verwacht en daarna verder gaan met dat ongemak weg te poetsen in de discussie en conclusie. De vierde benadering is data voortdurend te kneden om het gewenste resultaat te verkrijgen.

Lees verder ...

 

 

-----