Op zoek naar de ontbrekende puzzelstukjes bij ME/CVS

Datum: 
16/07/2021

Op zoek naar de ontbrekende puzzelstukjes bij ME/CVS

Interview met microbioloog Rogier Louwen en neurowetenschapper Michael VanElzakker over ME/CVS onderzoek.

"Het is nog niet bekend waar de ernstige chronische ziekte ME/CVS door veroorzaakt wordt. Een nieuw onderzoeksprogramma van ZonMw moet hier verandering in gaan brengen en behandeling mogelijk maken. Microbioloog Rogier Louwen en neurowetenschapper Michael VanElzakker blikken vooruit op het programma en de mogelijkheden voor biomedisch onderzoek naar de ziekte.”

Op 7 oktober 2021 organiseert ZonMw een netwerkbijeenkomst voor onderzoekers, patiënten en anderen die interesse hebben in het nieuwe onderzoeksprogramma ME/CVS. Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht op  de website van ZonMw.

Neurowetenschapper dr. Michael VanElzakker van de Harvard Medical School en dr. Rogier Louwen, universitair docent op de afdeling Medische Microbiologie en Infectieziekten van het Erasmus MC, doen beiden onderzoek naar ME/CVS (myalgische encefalomyelitis / chronisch vermoeidheidssyndroom). Zij gaan met elkaar in gesprek over de complexe puzzel die deze ziekte vormt en de rol die onderzoekers met verschillende expertises kunnen spelen in het nieuwe onderzoeksprogramma.

Lees verder: https://publicaties.zonmw.nl/onderzoeksprogramma-mecvs/op-zoek-naar-de-ontbrekende-puzzelstukjes-bij-mecvs/

 

 

 

 

 

 

------