PolyBio Research Foundation.

Datum: 
22/10/2020

Er is een nieuwe non-profit organisatie opgericht voor onderzoek naar ME/cvs, de PolyBio Research Foundation.

PolyBio werd opgericht door drie wetenschappers, Michael VanElzakker, neurowetenschapper, Amy Proal, microbioloog, en Kris Forbes, directeur van Genesavvy. Met hun elkaar aanvullende expertise hebben zij de krachten gebundeld. Ze gaan hypothesevormend onderzoek doen, hypotheses bedenken en te onderzoeken met betrekking tot ME/cvs. Daarbij richten ze zich op het vinden van mogelijke oorzaken.

De drie zijn zeer betrokken bij een breed scala aan wetenschappelijke disciplines. Dit stelt hen in staat om vooruitstrevende laboratoriumtechnieken en overtuigende onderzoekstechnieken te vinden die nog nooit zijn toegepast in het onderzoek naar ME/cvs. Het is de bedoeling dat zij internationaal erkende onderzoeksteams selecteren die deze lacunes kunnen invullen, hen uit te nodigen in het ME/cvs veld en met hen nieuwe samenwerkingsprojecten op te zetten.

PolyBio Research Foundation – Science in Action!

“Complexe chronische ontstekingsziekten zijn niet mysterieus of hopeloos. Het tegenovergestelde is waar: we kunnen gebruikmaken van nieuwe middelen om activiteit van pathogenen, blootstellingen aan de omgeving, onbalans van het microbioom, neuroinflammatie, veranderingen in genen en andere onderwerpen te bestuderen bij patiënten met dergelijke aandoeningen. PolyBio brengt een aantal van de helderste geesten in de wetenschap bij elkaar om deze onderwerpen te onderzoeken op een proactieve en open-minded manier.”

(bron: PolyBio Research Foundation).

 

Huidige PolyBio projecten zijn o.a.:

Een samenwerking met top-pathologen en virologen om pathogenen, immuunactiviteit, mycotoxines (=schimmelgifstoffen) en collageenafwijkingen vast te stellen door middel van huidbiopsies, en monsters af te nemen van hersen-, spier- en ligamentenweefsel (=band van bindweefsel om een gewricht) van patiënten met een diagnose ME/cvs en/of Ehlers-Danlos Syndroom.

Een samenwerking met ‘s werelds topexperts op het gebied van ultra-high resolutie beeldvormend onderzoek om innovatieve 7-Tesla MRI field strength scans uit te voeren om problemen in de hersenen, ruggengraat, bloedvaten, nervus vagus, neuroinflammatoire, mitochondriale en andere potentiële problemen bij patiënten met ME/cvs te onderzoeken.

Het eerste project ooit dat zoekt naar bekende en nieuwe virussen, bacteriën, schimmels en daarmee verband houdende immuunactiviteit in het hersenvocht van ME/cvs patiënten

Het PolyBio team geeft voorrang aan onderzoek dat verder gaat dan bloedtesten en zich richt op het bestuderen van weefsel, zenuwen, hersenvocht en autopsies. Zij hebben de literatuur over uitbraken van ME/cvs grondig bestudeerd en zijn vastbesloten om onderzoek naar latente virussen, biofilm, en aanhoudende infecties van het centraal zenuwstelsel te verbeteren.

Maandag 26 oktober a.s. om 18:00 uur NL tijd (17:00 GMT) beantwoorden Michael VanElzakker, Amy Proal en Kris Forbes, vragen vanuit de patiëntengemeenschap. Je kunt je hiervoor opgeven op website van MEAction: https://www.meaction.net/event/community-qa-with-polybio/

 

 

-----