'See ME' - Prachtige song en video

Datum: 
11/05/2020
Vandaag stelt 12ME met trots en dankbaarheid de cover ´Chasing Cars´ van Snow Patrol voor.
 
Robin De Man herschreef dit nummer en vraagt met een rakende tekst meer erkenning en bekendheid voor patiënten die lijden aan ME/CVS. Zijn zoon, Seppe, bezorgt ons kippenvel met zijn warme, indringende stem en gitaarwerk. De clip met sprekende beelden van patiënten uit België en Nederland en het beklijvend nummer vertelt het verhaal vanzelf.

 

'See ME' is een cover van het nummer Chasing Cars van Snow Patrol. De teksten zijn aangepast aan het leven van mensen die lijden aan Myalgische Encephalomyelitis/Chronic Fatigue Syndrome (ME/CFS). ME/CVS is een chronische en slopende ziekte die miljoenen mensen wereldwijd treft. Velen zijn bed- of huisgebonden geworden en leven een geïsoleerd leven tussen vier muren. Dit liedje is om de miljoenen vermisten te herdenken die uit het openbare leven zijn verdwenen door ME/CVS.

Veel dank aan alle patiënten die aan deze video hebben deelgenomen. Het lied en de video zijn gemaakt door de Belgische kunstenaar Robin De Man en zijn zoon Seppe. De thumbnailfoto is gemaakt door Alexander Deprez.

 

----